Zdenek Miler

“Väike Mutt ja auto” – Zdenek Miler

  • Kirjastus: Kirjastus Karrup
  • Lehekülgi: 24
  • Ilmumisaasta: 2014

Ideaalses kontrastis on ainuõige võtta peale horrori lugemist ette lasteraamat ning mis võiks veel paremini selleks sobida, kui legendaarne Väike Mutt! Lapsepõlve üks lemmikuid, olgugi, et pole nüüdseks aastaid temaga kohtunud. Tõele au andes tuulasin veidi kodustes raamaturiiulites ringi ning kätte jäid mõned lasteraamatud. Olles veel endisel malemänguks võimetu, vaatasin ühe silmaga mängu ja teisega lugesin “igavuse peletamiseks” raamatuid. 😊

Tutvustus raamatu tagakaanel:

Trükitähtedes tekstiga raamatus jutustatakse väikese muti suurest unistusest ja selle täitumisest . Nimelt igatseb väike mutt endale vahvat väikest autot, millega sõita saaks. Kui raamatu läbi loed, siis saadki teada, kuidas väike mutt endale auto saab.

Klassikaline lugu Mutist ja sellest, kuidas ta endale auto sai. Kuidas Mutike autost unistas ja neid muudkui uudistas; kuidas ta mööda linna käis endale juppe otsimas, et ise endale sõidumasin ehitada; kuidas Mutike ise autot ehitas ning lõpuks nagu lubatud – kuidas Väike Mutt endale auto sai. Väikese Muti unistus sai teosk!

Armas ja lühike lugu koos rõõmsavärvilise illustratsioonidega. Hea raamat, mida pisemate lugejate koos uudistada. Mõni lause võib arusaamiseks natuke abi vajada, sõnastused on siin-seal veidi kohmakad. Ent nagu ikka – rolli mängib lugu, mitte formaat. Aastakümneid tagasi oli Väike Mutt legendaarne tegelane, nüüdisajal on ta veidi vähem tuntud. Usun, et vaatamata vanusele ja ajastule on Mutt endiselt aktuaalne lastesõber, ning seetõttu soovitan teda alati soojale nii lugemiseks kui multifilmide näol vaatamiseks.

Suurepärane lugemispala isadele ja poegadele kooslugemiseks! 😊

APOLLO: https://www.apollo.ee/vaike-mutt-ja-auto-0480412.html

RAHVA RAAMAT: https://rahvaraamat.ee/p/v%C3%A4ike-mutt-ja-auto/504350/et?isbn=9789949440412

Leave a comment