Reeli Reinaus

“Vanalinna detektiivid. Neitsitorni meedium” – Reeli Reinaus

  • Kirjastus: Tänapäev
  • Lehekülgi: 144
  • Ilmumisaasta: 2020

Vanalinna kuulsad detektiivid Rebeka, Gregor ja Lota on tagasi ning sel korral viib laste uus juhtub nii neid endid kui lugejat Neitsitorni meediumi seanssidele. Olge valmis kummitusteks, pettusteks ja musta looriga meediumiks!

Tutvustus raamatu tagakaanel:

Raamatusarja “Vanalinna detektiivid” kolmandas raamatus tutvuvad lapsed ennustaja ning salaühingutega ja saavad teada mitmetest Tallinna ajalooga seotud legendidest.

Olles viimaks välja mõelnud oma seltsile ametliku nime – Salajane Gild – saab detektiivide kolmik ülesandeks uurida välja, kas Neitsitornis tegutsev meedium on petis või mitte. Selleks tuleb neil aga seanssidest ise osa võtta ning kindluse mõttes end maskeerida. Appi kutsutakse ka vanad head sõbrad Kaspar ja Markus, kes uutest rollidest vaid vaimustuses on. Näitlemine võib alata. Meediumi ülekavaldamiseks tuleb aga küsida õigeid küsimusi, täpsemalt midagi, mida keegi teine ei pruugi teada. Parimal juhul võiks see seotud olla kummitusega. Mõeldud, tehtud. Mida rohkem detektiivide kolmik tõele lähemale jõuab, seda keerukamaks aga olukord muutub ja ühel hetkel vajavad sõbrad lisaks abikäsi…

Üheti on ikka nii kummaline lugeda raamatuid, mille tegevustik on sulle äärmiselt tuttav. See tänav siin, see maja seal… Kõiki kohti saab vaimusilmas ette kujutada, lugu muutub iga loetud leheküljega aina usutavamaks. Kes teab, äkki ühel hetkel loetut meenutades jääbki mulje nagu oleks ise Rebeka, Gregori ja Lotaga kaasa seigelnud. Kõik on võimalik! Usun, et nooremad lugejad saavad siin lisaks Salajase Gildi seiklustele ka natuke rohkem Tallinna vanalinna kohta õppida. Hästi kirjutatud raamat, kaasahaarav ja põnev.

Mine tutvu ka teiste arvustustega:

TÄNAPÄEV: https://tnp.ee/toode/vanalinna-detektiivid-neitsitorni-meedium/

APOLLO: https://www.apollo.ee/vanalinna-detektiivid-neitsitorni-meedium.html

RAHVA RAAMAT: https://rahvaraamat.ee/p/vanalinna-detektiivid-neisitorni-meedium/1844898/et?ean=3220000008275

Leave a comment